Ar dar pamenate tuos laikus, kai vaikščiojom po restoranus kada panorėję ir kiek panorėję?:) Tai va tada, kai mes į juos vaikščiojom, turbūt prisimenam tą „būtinosios programos” elementą kiekvieno kiniško restorano meniu – garintas žalias lapines daržoves tokiame neagresyviame tirštame padaže? Lietuvoje tų garintų žalių lapų pasirinkimas nėra pats didžiausias, o štai keliaujant užsienyje ir užsisakius tokį patiekalą, ant stalo atkeliauja kalnas žalutėlių stiebų ir lapų, labai labai švelniai paskanintų česnaku ir druska. 

Tai čia ir yra šis receptas. Tik žiemos laiku su žaliom lapinėm daržovėm nelengva čia pas mus, todėl pasikuitusi savo šaldiklyje ir radusi šaldytų šparagų, tuos žalumynus pakeičiau būtent jais. Labiausiai čia tiktų bak choy, stambesni špinatų lapai, ir net švieži šiitake grybai. Jei ne švieži, beje, tuomet išmirkyti ir apvirti apie 20 minučių, kad pilnai suminkštėtų. Verdant grybus, beje, įpilkit truputėlį sojų padažo, įberkite gabalėlį česnako – taip grybai įsigers prieskonių ir bus dar skanesni. 

Šiaip tai esmė čia, kaip ir daugelyje Azijos virtuvės patiekalų,- greitas palaižymas daržovių karščiu ir užpylimas minutei prieskonių mišiniu. Šįkart tas mišinys su krakmolu, todėl padarys garnyrą ne varvančiu bet patogiai valgomu maistu. Beje, šparagus, jei imsitės juos gaminti, pravartu būtų supjaustyti mažesniais gabalėliais patiekiant, kad būtų patogiau valgyti su pagaliukais, nenaudojant peilio 🙂 

Sodrūs šparagau švelniame česnakiniame padaže papildys bet kurį Azijos virtuvės stalą
Kad būtų patpgiau valgyti pagaliukais, šparagus galima buvo supjaustyti mažesniais gabalėliais patiekiant…
Print Recipe
Garinti šparagai su česnakais ir imbierais kiniškai
Taip pagaminti garnyrą galima praktiškai iš bet kokių daržovių, geriausia, žinoma, lapinių: bok choy, kale ir net Pekino kopūstų. Taip pat jam tinka ir švieži šitake grybai
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis šparagai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Kinijos
Raktažodis šparagai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Jei naudojate šviežius šparagus, juos apvirkite, tada perpilkite šaltu vandeniu, kad išliktų skaisčiai žalia spalva. Jei naudojate šaldytis šparagus, juos atitirpinkite (galite trumpam panardinti į verdantį vandenį) ir nusausinkite. Jei naudojate lapines daržoves, nublanširuoktie jas trumpai verdančiame pasūdytame vandenyje ir nusausinkite. Jei naudojate šviežius šiitake grybus, juos nublanširuokite taip pat, kaip lapines daržoves. Jei naudojate džiovintus šitake grybus, juos pradžioje išmirkykite vandenyje apie 30 min., o paskui apvirkite apie 20 min., kol taps minkšti. Galit verdant grybus dar įdėti truputį česnakų ir imbierų, ir palikite tame vandenyje su prieskoniais, kuriame virė, kol prireiks, kad prisigertų daugiau skonių.
  2. Mažame indelyje sumaišykite krakmolą, cuktų ir vandenį. Atidėkite į šalį. Didelėje keptuvėje (geriausia - Wok'e) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir suberkite česnakus ir imbierus. Pakepinkite pusę minutės, kol pasklis aromatas. Sudėkite šparagus (arba kitas blanširuotas daržoves), ir maišydami pakepinkite apie minutę, tik kad sušiltų. Galiausia supilkite krakmolo mišinį, įberkite druskos pagal skonį ir viską sumaišykite. Iškart išdėkite į serviravimo lėkštę ir patiekite.
Pastabos

Recepto šaltinis - Fuchsia Dunlop, Every Grain of Rice

Vienas komentaras apie straipsnį "Garinti šparagai su česnakais ir imbierais kiniškai"

  1. Pingback: Kiniška lipni kiaulienos šoninė saldžiame sojų padaže – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *