Kol daržuose vis dar pilna cukinijų, o pomidorų jau negaila dėti į sriubą, išbandykite šį tobulos sriubos receptą: ji trinta ir tiršta, tačiau tirštumą sriubai suteikia ne bulvės, o…cukinijos! Aštroki prieskoniai maloniai kutena gomurį ir puikiai šildo vėsesnę dieną (šiandien ryte buvo vos 7 laipsniai!!!). 

Cukinijų ir pomidorų sriuba: derliaus šventei švęsti!
Patiekite su skrudinto batono riekele, užkepta su mėgstamu sūriu: mocarela, fermentiniu, pelėsiniu…

Cukinijų ir pomidorų sriuba

4 asm. 

  • 1 svogūnas, supjaustytas gabalėliais
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 500 g cukinijų, supjaustytų gabalėliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos arba sutrintos
  • 2 pomidorai, nublanširuoti (nuluptos odelės) ir supjaustyti
  • 1/2 šaukštelio ciberžolių (kurkuma)
  • 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 600 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • Patiekimui (pasirinktinai): grietinėlės arba jogurto, baziliko lapelių, paskrudinto batono riekelių su mėgstamu sūriu (ožkos, pelėsiniu, fermentiniu…)

Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkelinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite cukinijas kartu su česnakais, ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2-3 minutes. Supilkite pašildytą sultinį, ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos). Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, užkeptais su sūriu. 

Recepto šaltinis: Kwestia Smaku

10 thoughts on “Cukinijų ir pomidorų sriuba

  1. Nida:

    Kaip miela girdėti, Jurgita!! Man labai smagu daryti tai, ką mėgstu, bet dar smagiau, kad šiais mano atradimais džiaugiatės jūs visi!!!

  2. Jurgita:

    Puikaus skonio sriuba. Gyrė visa šeima. Taip pat ir cukinijų varškėčius. Vyras klausė, ar ras vaškėčių receptą. Cukinija tokia unikali, kad per savaitgalį išbandėm visą trijulę. Cukinijų šokoladinio pyrago vis neatsivalgau nuo cukinijų pasirodymo vasaros pradžioje 🙂
    Ačiū Jums už Jūsų laiką ieškant puikių receptų ir suguldant juos į tinklaraštį. Ačiū, kad dalinatės.

  3. Nida:

    Taip taip, Žana, jūs visiškai teisi. Tos cukinijos sriuboje pasislepia ir tuo pat metu dominuoja:)

  4. Žana:

    Ir ką gi, sriuba irgi išvirta 🙂 , nes teisingai įsiskaičiau į pavadinimą – tai CUKINIJŲ ir pomidorų, o ne atvirkščiai, sriuba. Cukinijos čia groja pirmu smuiku!!!
    Mano nuomone, pomidorienę ir moliūgienę valgo ne visi… Be to jos turi ryškų skonį. O cukinija yra nepaprasta daržovė ir dera su bet kokiais priedais, jei pageidausite ar bulvę įmesti, ar virtų avinžirnių įsiberti, kaip kai kurie mano valgytojai (tik rekomenduoju pirkti kokybiškus didelius, pvz. BAKTAT, yra Rimi ir juos patiems išsivirti).
    Labai skanu, valgėme su Cezario batonu (čia naują tokį užmačiau Rimi) užkeptu su mozzarella 😉
    Dabar jau Madlenos eilėje… 🙂 🙂 , tik ir aš vis delsiau jų formelę pirkti, o receptų prisikaupė išbandymui ir čia , ir David Lebovitz ir kt. 🙂 🙂
    Ačiū 🙂

  5. Rasa:

    Labai skani sriuba! Dėl tirštumo dar įdėjau 2 nedideles bulves, manau, vykęs patobulinimas. Tikrai nustebino toks paprastas ir skanus receptas 🙂

  6. Eglė:

    Gaminau, kai tik pamačiau receptą. Ačiū, puiki sriuba, turtingo skonio, nors ir nedaug ingredientų. O pastovėjus kitą dieną dar skanesnė!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.