Keksas – tai toks labai universalus kepinys. Jei kokiai progai negalite apsispręsti kokį kepinį kepti, rinkitės keksą! Viena vertus, tai super paprastai paruošiamas kepinys be jokios rizikos, kad kažkas nesigaus, kita vertus – tai paprasti ingredientai, kurie greičiausiai yra jūsų šaldytuve ar spintelėje. Ir būtent dėl šios priežasties, kai vaikščiodami namuose iš kampo į kampą užsimanote „kažko skanaus”, nieko negalvodami imkitės kekso kepimo. Net ir rytojaus dieną tas keksas bus tarsi palaima iš dangaus, kai gersite rytinę kavą:) 

Šis citrininis keksas – itin kvapnus ir purus, praturtintas dar ir šviežiais čiobreliais, ir aguonomis. Ir paprastas, ir šventiškas vienu metu. Juk sakiau, kad keksas – tas idealusis pasirinkimas ir progai esant, ir visai be jos!:) 

 
Aromatingas ir gaivus cirtininis keksas su čiobreliais ir aguonomis
Purus, minkštas keksas, išlieka šviežias kelias dienas
Print Recipe
Citrininis keksas su čiobreliais ir aguonomis
Čiobreliai, citrinos, aguonos - tobulai derantys skoniai ir aromatai, keksas tinka bet kokiam sezonui ir bet kokiai progai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
Ingredientai
Citrinų glajui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 60 min
Porcijos
Ingredientai
Citrinų glajui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksui kepti skirtą formą išklokite pergamenitiniu popieriumi.
  2. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite grietinėlę ir dar plakite intensyviai 2 minutes, kol masė dar šiek tiek sutirštės.
  3. Sviestą ištirpinkite mažame puode. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada sumaišykite su aguonomis, citrinos žievelėm, citrinos sultim ir čiobreliais.
  4. Sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius ir druską) sumaišykite tarpusavy ir suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite. Paskiausia supilkite atvėsusį sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite masę į paruoštą kepimo formą.
  5. Kepkite 50-60 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išimkite keksą iš orkaitės ir dar karštą palaistykite citrinų glajumi*, leiskite pilnai atvėsti ir glajui sukieti.
Pastabos

*Citrinų glajui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausite tirštą tyrelę.

 

Recepto šaltinis - Every Cake You Bake. 

Vienas komentaras apie straipsnį "Citrininis keksas su čiobreliais ir aguonomis"

  1. Alma:

    Kaip manote ar pakeitus dali miltu migdolu miltais pakankamai iskiltu ir igautu dregmes?

  2. Nida:

    Super, Lilija, čia visi pataisymai ir pakoregavimai pagal save labai tinka.

  3. Lilija:

    Super, labai skanus 😉 citrinos žievelės gal kiek daugiau įdėjau, o čiobrelio mažiau šiek tiek.

  4. Nida:

    Valentina, man toks jausmas, kad jis tiesiog pačiame viduryje dar nespėjo pilnai iškepti… Todėl ir subliuško (jei subliuško?) per patį viduriuką. Tačiau jei jūs kalbat apie kekso įtrūkimą per patį viduriuką (toks kaip įplyšimo ruožas) – tai čia kokybiškai iškepto kekso ženklas! Geras keksas privalo sutrūkti viduryje kepdamas.

  5. Valentina:

    Ačiū už tikrai labai puikų keksą.Išbandžiau,man ir mano vaikams labai patiko, bet man keksas per patį viduriuką neiškilo,nežinau kodėl,ką ne taip padariau.

  6. Nida:

    Ugne, gerai!!! Citriniškumas čia tikrai labai švelnus, galima ir pastiprinti:)

  7. Ugnė:

    Kitą kart daryčiau ‘citriniškesnį’, bet nuostabiai skanu! 🍋🍋🍋

  8. Diana:

    Aciu už puiku receptą :). Labai skanus keksas, greitai ir lengvai pagaminamas. P.S. Sugalvojau išsikepti ši vakarą, kai taip norėjosi “kazko skanaus”. Tik pasovus keksa į orkaite perskaičiau ir visa Jūsų tekstą. Tas “kažkas skanaus” puikiai tiks ir svečiams. Būtinai kartosiu :).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *