Jei planuojate vakarėlį, šis pasiūlymas jums gali patikti. Visų pirma dėl to, kad daugelį sudedamųjų dalių galėsite pasiruošti iš anksto. Tiesa, bandelių kepimą pasilikite tai pačiai dienai. Na o draugams susėdus prie stalo, nuklokite jį dubenėliais su ingredientais, ir leiskite jiems patiems susikonstruoti savo patiekalą:) Taip, kaip kas mėgsta: daugiau mėsos ar padažo, o gal vien daržovių. 

Plėšytą kiaulieną patarčiau pasiruošti iš anksto, likus 1-2 dienoms iki patiekalo patiekimo. Kodėl? Nes atvėsinus kiaulieną inde, kuriame ji kepė, ant viršaus sustings ir riebalai. Juos lengvai galėsite nugriebti, o skystį, kuris išsiskiria kepant, panaudosite sumaišyti su mėsa, tokiu būdu pagamindami sultingą ir gardų šviežių burgerių bandelių įdarą. 

Labai karštai rekomenduoju ir namuose pagamintą BBQ padažą! Jis tikrai nenusileidžia pirktiniam, o žinant, kad į padažą neįdėsite nė gramo konservantų, mėgausitės juo be jokio sąžinės graužimo. Tiek spalva, tiek konsistencija, tiek stiprus skonis praturtins ne vien šių burgerių, bet ir kiekvieno ant grotelių gaminamo kepsnio skonį. Padažą, beje, taip pat galite pasigaminti iš vakaro. 

Daug neišsiplėsiu, nes šiame įraše bus net keli receptai, tad nieko nelaukdami imkitės darbo:) 

Padazas su burgeriais
Majonezas ir aštrus kečiupas (o dar geriau – siracha)
Burgeriai su plėšyta kiauliena
Burgeriai su plėšyta kiauliena: puikus pasirinkimas vakarėliams!

Burgeriai su plėšyta kiauliena

Bandelėms:

  • 500 g miltų (naudojau speltų)
  • 1 šaukštelis druskos
  • 30 g šviežių mielių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 300 ml pieno (40C šiltumo)
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • 50 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)

Patepimui: 1 trynys sumaišytas su 1 šaukštu pieno

Pabarstymui: 1 šaukštas sezamų (nebūtina)

Įdarui:

Plėšyta kiauliena

Majonezo padažas (4 šaukštai majonezo sumaišyti su 1 šaukštu aštraus padažo siracha arba aštraus kečiupo)

Švieži arba marinuoti agurkai

Padažas BBQ (receptas žemiau)

Raudonųjų kopūstų salotos

Bulvytės fri

Dideliame dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišykite miltus su druska. Kitame, mažame dubenėlyje sumaišykite mieles su cukrumi, kol mielės visiškai ištirps. Įpilkite pusę stiklinės drungno pieno ir įmaišykite 1 šaukštą miltų (iš dubens, kuriame miltus sumaišėte su druska). Išsukite iki vientisos masės, uždenkite švariu rankšluosetėliu ir palikite šiltai apie 10 minučių, kad masė suputotų. 

Supilkite suputojusią masę į miltus ir imkite pamažu maišyti. Dalimis supilkite likusį šiltą pieną, suberkite cukrų ir kiaušinį, o pačioje pabaigoje – tirpintą sviestą. Minkykite tešlą ilgai – apie 10 minučių, kol taps labai elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite šiltai, kad masė padvigubėtų. 

Iš tešlos suformuokite norimo dydžio rutuliukus (man iš šios masės gavosi 24 mažos bandelės, jei formuojant didesnes, standartinio burgerio dydžio – gausis apie 10-12). Dėkite rutuliukus į kepimo skardą, lengvai paspauskite delnu, kad būtų plokštesnės bandelės, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti apie 30 minučių. 

Kepkite 210C karštumo orkaitėje 15 minučių didesnes, arba 10 minučių mažesnes bandeles, arba kol jos gražiai paruduos. Atvėsinkite. Prieš patiekiant perpjaukite išilgai pusiau, galite lengvai paskrudinti ant griliaus grotelių irba grilinėje keptuvėje. 

Burgerių formavimas:

Ant apatinės bandelės pusės patepkite majonezo padažo, tada dėkite plėšytos kiaulienos, ant jos dėkite pagal skonį BBQ padažo, klokite keliomis riekelėmis agurko, ant jo – raudonojo kopūsto salotų, ir užklokite viršutine bandelės pusele. 

Barbekiu padažas
Kai pasigaminsite šį padažą, į pirktinį daugiau nežiūrėsite.

BBQ padažas

  • 60 ml vorčesterio padažo
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukštas baltojo sausojo vyno
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 skiltelė česnako, išspausta česnakų spaustuvu
  • 2 šaukštai trintų pomidorų pastos (passata)

Visus produktus supilkite į dubenėlį, užkaiskite ir pavirkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės. Atvėsinkite. 

Recepto šaltinis: Kwestia smaku

Komentarų apie "Burgeriai su plėšyta kiauliena (pulled pork) ir naminio BBQ padažo receptas": 3

  1. Pingback: Mano svajonių grilis – Big Green Egg ir skaniausių burgerių receptas – Nidos receptai

  2. Nida:

    Jūrate – priklausys nuo dydžio. Aš dariau mažutes (apie pusę tradicinio burgerio bandelės dydžio), tai man gavosi apie 24. Didelių padarysite apie 12-15.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.