Apie mane

nida-portretines-96-edit_verticalKiek save prisimenu, gaminti maistą man buvo didžiausias malonumas. Kai kieme žaisdavom “namus”, aš visuomet buvau mama, kuri lėlių indeliuose makaluodavo įvairiausias košes. Tiesa, tuomet dažniausiai tik iš smėlio ir vandens.

Kai nosį įkišdavau į tikrąją virtuvę Druskininkuose, dažniausiai būdavau išprašoma lauk, kad nesimaišyčiau po kojomis ir “nedaryčiau bardako”. Mano kulinariniai sugebėjimai atsiskleisdavo tik tais vakarais, kai su baime laukdavau iš tėvų susirinkimo grįžtančios mamos. Žinojau, kad už blogą elgesį per pamokas vistiek gausiu į kailį, tad šiokie tokie gardumynai (dažniausiai tai būdavo netikėčiausi patiekalai iš virtų kiaušinių – nieko kitko gaminti nemokėjau) turėdavo suminkštinti mamos širdį.

Pirmas mano savarankiškai pagamintas patiekalas buvo barščių sriuba KTU bendrabutyje. Išvirus namines dešreles, ranka nekilo išpilti vandens, kuriame jos virė: amžinas studentiškas alkis vertė išgalvoti dar kokį nors patiekalą. Kažkur spintoje radau užsilikusių apdžiūvusių burokų. Niekuomet nemaniau, kad gausis tokia skani sriuba! Ketvirtais studijų metais nervinau visą bendrabutį, nes pernelyg dažnai iš bendrosios virtuvės sklisdavo šokoladinio pyrago kvapai…

Šis blog’as buvo mano išradingos bičiulės dovana Kalėdų proga:) Jį rašau nuo 2009 metų. Niekuomet negalvojau, jog pasinėrusi į blogerės hobį taip ir nesugebėsiu iš to hobio išlipti:) Blog’as – tai ne vien dalinimasis savo kasdiena ir savo virtuvės paslaptimis. Tai kartu ir nauji kulinariniai iššūkiai, kuriems ryžtuosi tik dėl to, kad turiu su kuo pasidalinti įspūdžiais:) Esu įsitikiusi, kad gaminti gali visi, reikia tik noro ir įkvėpimo.

Kaip ir daugelis kitų, aš įkvėpimo semiuosi iš kolegų blogerių, iš gausios savo kulinarinių knygų kolekcijos, iš kelionių, aplankytų restoranų ir nuolatinio domėjimosi maistu. Nods patiekalai – visuomet nesunkiai pagaminami, dažniausiai sveiki ir tokie, prie kurių priprantama:)

Tad mėgaukimės kartu ir būkim sotūs bei sveiki:)

P.S. Neklauskite koks mano mėgstamiausias patiekalas, nes kasdien atrandu vis naujus, dar neragautus skonius…