Štai pirmasis iš paskelbtojo 2013 metų Valentino šventės meniu patiekalų.

Darydama nuotraukas nusprendžiau eiti labai „dramatišku” keliu – su daug juodos spalvos, tipo, kad šventiškiau atrodytų:) Ir ką galiu pasakyt – kai nuotraukoms naudoji muilinę, kad ir „pažengusią”, visvien ji lieka tik muiline:) Ir nieko tu čia nepadarysi. O dar ta „žvakių šviesa” irgi prie nuotraukų kokybės neprisidėjo:) Kadangi patiekalas suvalgytas, nėra kaip net perfotografuoti. Todėl prašau patikėti, kad viskas ant stalo atrodė kurkas gražiau, ryškiau ir šviesiau nei nuotraukose:) Kitąkart dramatizmo nekursiu:))

juru sukutes su braskemis

Keptos jūrų šukutės su braškių ir baziliko salsa (2 asm)

2 saujelės prinokusių braškių, supjaustytų mažučiais kubeliais

1/2 mažo askaloninio svogūno (shalot), sukapoto labai smulkiai
2 šaukštai susmulkintų šviežio baziliko lapelių
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)

1/2 citrinos nutarkuota žievelė
8 vidutinio dydžio jūros šukutės
Druska, pipirai
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Keli baziliko lapeliai, supjaustyti plonomis juostelėmis papuošimui

Pasigaminame salsą: sumaišome braškes, svogūną, citrinos sultis, šiek tiek cukraus (priklausomai nuo to, kokios saldžios braškės, gali reikėti pridėti daugiau cukraus, arba daugiau citrinos sulčių – skonis turi būti saldžiarūgštis, tik jokiais būdais ne per rūgštus), ir sukapotus bazilikus su citrinos žievele, ir įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, kad susibalansuotų skonis.

Keptuvėje įkaitiname sviestą ir aliejų ir palaukiam, kol pradės kilti dūmelis. Per tą laiką nusausiname nuplautas jūros šukutes, pabarstome jas iš abiejų pusių pipirais ir druska. Dedame po vieną šukutę į keptuvę, palikdami pakankamaus tarpus tarp jų, ir kepame paždaug 2-2.5 minutės neversdami, kol šukutė iųkeps iki vidurio (jokiais būdais neperkepite, nes tada šukutės taps guminėmis, sunkiai įkandamomis!). Apverčiame šukutes kita puse, ir pakepiname dar minutę- pusantros.

Sudedame šukutes į lėkšteles. Ant kiekvienos jų uždedame po šaukštelį braškių salsos, papuošiame baziliko juostelėmis ir trupučiu citrinos žievelės. Šalia galima dar įdėti papildomai braškių salsos.

keptos juru sukutes su braskiu ir baziliko salsa

Komentarų apie "Jūrų šukutės su braškių ir baziliko salsa": 7

  1. Nida:

    Skaitytoja, ėrienos čia tikrai pilna. Ir labai geros kokybės mėsa, matyt, jauno gyvulio. Visi, net tie, kurie šiaip nemėgsta avienos (ėrienos), atvažiavę pas mus valgo, nes nejaučia to kvapo, kuris jiems nepatinka. Užtai su kiauliena čia striuka:)

  2. Skaitytoja:

    Nida, kaip gerai atrodo! Kazka panasaus ir isivaizdavau (maniau padazas bus braskiu su baziliku ir balzamiku), o cia dar geriau 🙂 Visko noriu! Ir kodle pas mus nera svieziu juros gerybiu :/
    Nida, o pas jus erienos uztat turetu buti iki soties, taip gi? Kiaulienos as nemegstu, bet chorizo ir man skaniai „sueina” i kokius nors receptus (bent jau LT Uzupio krautuvelej perku, ten ir sviezios, t.y. zalios jos yra).

  3. Nida:

    Sutinku, kad Rennie, kad šukutės – visiškas gėris:)
    Odeta, neteko niekada gaminti NIEKO su chorizo, nes Izraelyje jos nėra… Žydai jautrūs kiaulienos klausimams:) Reikės iš kokio užsienio parsigabenti:)

  4. odeta:

    Nida, nuotraukos ne tokios ir jau svarbios, kai toks nerealiausias delikatesas puikuojasi…oi kai aš mylėčiau Tokią Nuostabią Šeimininkę:)) Būtinai ir aš išbandysiu, nerealu:) M
    Man skanu šukutės su chorizo dešra, ar bandei?

  5. Rennie:

    Man tai žiauriai skaniai atrodo, nežinau, ką dabar dėl tokių šukučių atiduočiau. Valentino dienai būtų pats tas 🙂

  6. Nida:

    Ačiū, Ramune:) Paguodei dėl nuotraukų, kuriomis esu nepatenkinta:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *