Na ir ką – sulaukiau ir aš tos dienos, kai pagaliau man – ATOSTOGOS!! Išlauktos, užsidirbtos, išsvajotos:) O ką per atostogas žmonės daro (tie, kurie 90% laiko praleidžia užsienyje ir būna pasiilgę namų)? Taip, teisingai – džiaugiasi namais:) Ir kaip gi jais nesidžiaugsi, jei iš terasos kasdien gali mėgautis tokiais vaizdais…

Vaizdas pro mano langą
Vaizdas pro mano langą

Pirma mano atostogų diena buvo „atšvęsta” rytiniu krosu, nušluotu kiemu, kuris buvo po audros pilnas prikritusių kankorėžių, ir…. naujo griliaus inauguracija:) Apie tą gilį svajojau nuo pat grįžimo iš Izraelio, mat ten grilio kūrimas buvo kasdieninis malonus procesas. Grįžę ieškojom būtent tokio paties, išbandyto visais gyvenimo atvejais, bet deja, Lietuvoje niekas tokiais neprekiauja… Ir tada nusipirkom savo svajonių Weber’į Lenkijoje. O šiandien buvo ta diena, kai jį iškilmingai pirmąkart užkūrėme:)

Dujinis Weber grilis - [ats geriausias pasirinkimas!
Dujinis Weber grilis – pats geriausias pasirinkimas!
Ką grilyje kepėme? Šviežią menkę iš „Šiaurės jūros”:) Įvyniotą į pergamentinio popieriaus paketėlius, paskanintą baltu vynu ir alyvuogių aliejumi, su daržovėmis ir šviežiais bazilikais…

Geriems šviežiems ingredientams daug nereikia - vos šlakelio aliejaus ir balto vyno...
Geriems šviežiems ingredientams daug nereikia – vos šlakelio aliejaus ir balto vyno…
Kepant žuvį popieriuje įdėkite tas šviežias daržoves, kurias turite
Kepant žuvį popieriuje įdėkite tas šviežias daržoves, kurias turite
Paketėlis paruoštas keliauti į griliaus karštą glėbį:)
Paketėlis paruoštas keliauti į griliaus karštą glėbį:)
Atvyniojus laukia siurprizas...
Atvyniojus laukia siurprizas…
Pergamento popieriuje iškepta žuvis - sultinga ir minkšta
Pergamento popieriuje iškepta žuvis – sultinga ir minkšta
Menkė en papillote
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 600g šviežios menkės file su oda
  2. Sauja žalių šparaginių pupelių, labai trumpai apvirtų pasūdytame vandenyje
  3. 12-14 vyšninių pomidorų
  4. Saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų
  5. Kelios virtos arba keptos šviežios bulvės
  6. Keletas šakelių baziliko
  7. Druskos, pipirų, šviežios citrinos sulčių
  8. Alyvuogių aliejaus
  9. Balto vyno
Instrukcijos
  1. Visus ingredientus sudėkite ant pergamentinio popieriaus lakšto vidurio.
  2. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis žuvį, įpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus ir po šlakelį balto vyno. Užvyniokit popieriaus kraštus (galite dar perrišti virvele, kad geriau laikytųsi, neiširtų).
  3. Kepkite griliuje (apie 220C temperatūroje) arba orkaitėje (200C temperatūroje) apie 20 minučių.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Atostogos, naujas grilis ir menkė en papillote": 2

  1. Irena:

    Visai nesistebiu kad atostogaujate namuose, kai turite tokį vaizdelį per balkoną… Ir žuvytė labai gražiai atrodo, ačiū už idėją:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *