Kovo mėnuo – tai švenčių mėnuo! Nuo vaikystės ankstyvas pavasaris man būdavo ypatingas metas. Ir ne tik todėl, kad pasirodydavo tulpės, mano mėgstamiausios gėlės. Veikiau dėl to, kad kovą išaušta mano gimtadienis. 

Vaikystėje savo gimtadienius dievinau. Mano mama priruošdavo įspūdingų vaišių ir leisdavo prisikviesti pilnus namus draugų. Mano bičiuliai alpėdavo nuo išmoningų patiekalų, kuriuos mano mama labai kūrybingai pateikdavo: tai iš kiaušinių sulipdydavo vos išsiritusius viščiukus, tai iškepdavo kotletus ant pagaliukų, tai priruošdavo ypatingų žele gardėsių, kuriuos labiausiai mėgdavo mano brolis.

Kadangi augau su dviem metais vyresniu broliu, mes visuomet rasdavom priežasčių susipykti:) Labiausiai knietėdavo įrodyti savo pranašumą. Bent jau kovo mėnesį aš pirmaudavu, nes mano pasididžiavimui nebūdavo ribų: mat per mano gimtadienį (kovo 8) būdavo iškeliamos vėliavos, ir aš erzindavausi, kad taip visa šalis pagerbia mane:)) 

Dabar kovo 8 dieną vėliavos neplevėsuoja, užtai tuoj pat po 8-osios seka 11-0ji – su vėliavom, pakilia nuotaika, ir proga švęsti. Todėl šiais laikais man kovas dar mielesnis, nes ankstyvas pavasaris kasmet ateina ne su viena, bet su keliomis rimtomis progomis!

O rimtoms progoms – rimti kepinai:) Šis karališjas šokoladinis tortas – ne iš paprasčiausiųjų. Ilgas sąrašas ingredientų gali išgasdinti, bet jei įsižiūrėsite – jame nėra nieko labai įmantraus. Tai mano anksčiau skelbto vasarinio karališko torto su braškėmis ir baltojo šokolado kremu versija, labiau tinkanti šaltam metų laikui. Nors… šokoladiniai tortai tinkami visais metų laikais ir visomis progomis!:)

Ypatingoms šventėms tinkamas tortas
Ypatingoms šventėms tinkamas tortas
Tulpės man - gražiausios gėlės!
Tulpės man – gražiausios gėlės!
Purus šokoladinis bisvitas, perteptas serbentų džemu, šokoladiniu mascarpone kremu ir riešutų sviesto kremu, o ant viršaus - traškus šokoladinis biskvitas
Purus šokoladinis bisvitas, perteptas serbentų džemu, šokoladiniu mascarpone kremu ir riešutų sviesto kremu, o ant viršaus – traškus šokoladinis biskvitas
Karališkas šokoladinis tortas su riešutų kremu ir morengo kepure
Sodraus skonio šventinis tortas, tinkamas ypatingoms progoms
Komentuoti
Spausdinti
Biskvitui
  1. 4 kiaušiniai
  2. 3 tryniai (baltymų prireiks morengui)
  3. 1/2 stiklinės cukraus
  4. 1/3 stiklinės kakavos
  5. 1/2 stiklinės miltų
Morengui
  1. 3 kiaušinių baltymai
  2. 150 g cukraus
  3. 1 šaukštas kakavos
  4. 1 šaukštas krakmolo
  5. 2 šaukšteliai citrinos sulčių
Riešutų sviesto kremui
  1. 100 g riešutų sviesto
  2. 50 g sviesto
  3. 1 šaukštas cukraus pudros
  4. 1/2 šaukštelio cinamono
  5. Žiupsnelis smulkios druskos
  6. 2 šaukštai medaus arba klevų sirupo
  7. 125 g mascarpone
Šokoladiniam kremui
  1. 200 g tamsaus šokolado
  2. 375 g mascarpone (kambario temperatūros)
  3. 250 g plakamosios grietinėlės (labai šaltos)
  4. 1/3 stiklinės cukraus pudros
Biskvito sulaistymui, pertepimui ir pabarstymui
  1. 1 apelsino sultys
  2. 1 laimo sultys
  3. 10 šaukštų amaretto likerio
  4. 4 šaukštai kakavos
  5. 2 šaukštai tirpios kavos miltelių
  6. 200 g juodųjų serbentų džemo
Biskvitas
  1. Kepimo formos su nuimamais kraštais (24 cm) apačią išklokite apvaliu gabalėliu pergamentinio popieriaus. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Tris baltymus atidėkite morengui, o likusius keturis išplakite kol suputos, tada po šaukštą dėkite cukrų. Sekančią porciją cukraus dėkite kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plaikt nuolatos apie 8-10 minučių, kol sudėsite visą cukrų, o po to, kai jau visas bus sudėtas, dar paplakite kokias 3 minutes, kol baltymų masė bus tvirta ir žvilganti.
  3. Tada veikiant plaktuvui dėkite po vieną trynį ir toliau plakite po kiekvieno trynio įdėjimo (iš viso 7 trynius). Po to, kai visi tryniai jau bus sudėti į baltymų masę, plakite dar 3 minutes.
  4. Atskirame dubenyje persijokite miltus ir kakavą ir į kiaušinių masę įdėkite 1/3 šio mišinio, labai atsargiai įkorporuojant į masę (plaktuvu arba silikono mentele). Tada suberkite likusį mišinį ir atsargiai įmaišykite į masę. Viską išdėkite į paruoštą formą ir pašaukite į orkaitę.
  5. Kepkite 25 minutes, arba kol medinis pagaliukas įkištas į biskvitą bus sausas. Išėmę iš orkaitės energingai trinktelkite formą su iškeptu biskvitu ant darbastalio. Visiškai atvėsinkite, tada aštriu peiliu atsargiai atskirkite biskvito kraštus nuo kepimo formos šonų. Perpkaukite išilgai į dvi dalis, nuimkite apatinės dalies popierinį pagrindą.
Morengas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Kepimo formos dugną (24 cm skersmens) išklokite pergamentinio popieriaus apskritimu.
  2. Baltymus plakite kol suputos, tada po šaukštą dėkite cukrų. Sekančią porciją cukraus dėkite kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plaikt nuolatos apie 8-10 minučių, kol sudėsite visą cukrų, o po to, kai jau visas bus sudėtas, dar paplakite 2 minutes, kol baltymų masė bus tvirta ir žvilganti. Pabaigoje suberkite krakmolą ir kakavą, supilkite citrinos sultis ir trumpai paplakite, kol šie ingredientai įsikorporuos į masę.
  3. Baltymų masę iškrėskite į kepimo formą. Kepkite 20 minučių, tada sumažinkite teperatūrą iki 120 C ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite.
Riešutų sviesto kremas
  1. Į dubenį sudėkite riešutų sviestą, minkštą sviestą, cukraus pudrą, cinamoną, druską ir medų arba klevų sirupą. Elektriniu plaktuvu plakite apie 2-3 minutes, tada sudėkite mascarpone ir plakite dar apie 1-2 minutes, kol kremas taps purus.
Šokoladinis kremas
  1. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sumaišykite su kambario temperatūros mascarpone (būtinai tokia tvarka: po šaukštą mascarpone dėkite į šilto šokolado masę, kiekvieną kartą labai gerai išmaišant šaukštu arba mentele).
  2. Grietinėlę suplakite kartu su cukraus pudra iki tvirtų putų ir įmaišykite į šokolado ir mascarpone masę 3 dalimis, kaskart labai gerai sumaišant.
Torto surinkimas
  1. Sumaišykite apelsinų ir laimo sultis bei amaretto likerį.
  2. Ant torto padėklo padėkite apatinį biskvito sluoksnį. Jį sulaistykite puse paruošto sulčių ir amaretto mišinio, tada pabarstykite per sietelį visą pagrindą 2 šaukštais kakavos ir šaukštu kavos. Visą pagrindą ištepkite serbentų uogiene, o ant jos - šokoladiniu mascarpone kremu (atidėkite 1/4 kremo sutepti šonams).
  3. Ant viršaus dėkite kitą biskvito dalį, jį sulaistykite paruoštu skysčiu, pabarstykite likusia kava ir kakava, ir visą pagrindą tolygiai aptepkite riešutų sviesto kremu.
  4. Ant torto viršaus uždėkite morengą, šonus patepkite atidėtu šokoladiniu kremu. Padėkite taip paruoštą tortą į šaldytuvą minimum 3 valandoms.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Į sveikatą, Simona!! Šis tortas tikrai vienas skaniausių visame mano blog’e !!!

  2. Simona:

    Kokio skanumo tortas!!! Kremas tobulai standus gavosi,purus ir kreminis. Visiems ragautojams labai patiko. Ačiū už puikius receptus! 🤎

  3. Nida:

    Lina, aš naudojau migdolų sviestą su trupučiu traškesio, bet tiks ir kitų riešutų sviestai.

  4. Lina:

    Sveiki, kokį riešutų sviestą naudojate – žemės, lazdynų, traškų ar ne?

  5. Nida:

    Indre, aš gal visai šviežiomis trintomis nekeisčiau, nes bus pernelyg vandeninga. Jei norite keisti avietėmis, pavirinkite jas, kol sutirštės (galit šiek tiek cukraus ir įdėti, na kad visai rūgštu nebūtų, bet kaip jau jums patinka). Tą patį galit, beje, padaryt ir su serbentais (šaldytais) – pasidarykite nesaldaus „džemo” tam pertepimui šviežiai. Serbentai turi labai daug pektino, tad jie gerai tirštėja kaitinant, tikrai gausite džemo konsistenciją, o cukraus įsidėsite tiek kiek norisi. Sutinku, pirktinis džemas ir man per daug saldu, aš savus džemus minimaliai saldinu.

  6. Indre:

    Sveiki, Nida, kuom būtų galima pakeisti juodųjų serbentų džemą, man per saldus gerokai tortas. Galbūt šviežiomis trintomis avietėmis?

  7. Lijana:

    Pats skaniausias tortas, kokį tik esu kada iškepus. Ačiū, Jums už receptą!

  8. Nida:

    Milda, kaip faina!!!!! Šaunuolė, visada yra išeičių iš daugelio situacijų. Labai smagu, kad parašėt

  9. Milda:

    Nida,
    Viskas pavyko puikiai galiausiai! Ant viršaus užpyliau šiek tiek šokoladinio glajaus, padėliojau kelis šikoladinius triufelius ir saujelę aviečių – tad vaizdas kvietė ragauti, o skonis šįkart buvo dar geresnis nei pirmą kartą, nes morengą ilgiau padžiovinau ir jis liko traškus 🙂

  10. Nida:

    Milda, laikau kunšščius, kad viskas pasisektų:) Gervuogės (ir apskritai puošyba) uždengia ir patvarko estetinius niuansus, o dėl skonio visai neabejoju, kad bus puiku! Tik gaila, kad streso apturėjot be reikalo (ir puikiai išsisukot iš padėties:)). Gero gimtadienio!

  11. Milda:

    Man vertingiau už ” kulinarinį Nobelį” yra paauglės dukros prašymas jos 15-to gimtadienio proga iškept būtent šį tortą 🙂 pirmą kartą kepiau per savo gimtadienį. Ryt ragausim, bet, tiesą sakant, nerimauju, nes pirmą kartą viskas ėjosi sklandžiau. Šįkart nesusiplakė grietinėlė, nors buvo ir reikiamo riebumo ir šaltumo – na pasitaiko 😀 Tai įmaišiau šaukštą želatinos ištirpintos – tirštumas lyg tinkamas. Taip pat per skubėjimą morengą iškepiau kiek mažesnėj skardoj, tai tortas gavosi toks ugnikalnio formos 😀 Dėl skonio nesijaudinu, bet vaizdas – nelabai. Jei kokiom gervuogėm su avietėm papuoščiau, skonio nepagadinčiau?

  12. Nida:

    Ačiū, Rasa, už tokią šiltą žinutę, visos jūsų sėkmės man begalinis džiaugsmas!!

  13. Rasa:

    Ačiū, Nida, už nuostabų receptą. Tortas gerulis 👏 ir viskas puikiai pavyko, nes labai aiškiai viskas surašyta. Ir dėkui už visus kitus receptus, kuriuos tikrai dažnai atsiverčiu. Sėkmės Jums ir dar daugiau įkvėpimo 🙂

  14. Nida:

    Milda, sveikinu ir su gimtadieniu, ir su konditeriniais pasiekimais:) Jo, išties morengo ir man norėtųsi tokio tradicinio traškesnio, tad pritariu komentavusiems. Ne o dėl dydžio… Ką padarysi, šventė yra šventė, tik kartą metuose tokia… Tai mėgaukitės į sveikatą:)

  15. Milda:

    Sveiki! Vakar iškepiau, o šiandien paragavau – puikiausias mano gimtadienio tortas ever 🙂 Nesu patyrus kepėja, bet viskas pavyko puikiai. Visgi vieną klaidą padariau – nepaskaičiau VISŲ komentarų – tikrai ir man norėtųsi traškaus morengo ant viršaus 🙂 Ai, dar viena klaida – nepaskaičiavau, kad karantinas ir šiemet tortą valgysim tik trise – jis gaunasi tikrai didelis 😀

  16. SimSim:

    Sveiki, ar gali tortas stovėti per naktį, jei tarkim sutepsiu iš vakaro o valgysim tik kita diena vakare? Ar morengui nieko nenutiks?

  17. Ruta:

    Nida, ačiū jums labai už tokį išsamų atsakymą. Panašu, kad su laiku būsiu nesusidorojusi. Būtinai pabandysiu biskvitą dar kartą iškepti. O tortas vis tiek gavosi dieviškas ir visiems draugams patiko neapsakomai.
    Ačiū jums už įkvėpimą gaminti! 🙂

  18. Nida:

    Rūta, labai gaila, kad pagrindas nesigavo taip, kaip turėjo gautis…. Šiaip tai ten pats paprasčiausias biskvitas, bet daug žmonių būtent biskvitą ir baiminasi kepti labiausiai, nes tai tikrai nėra paprasčiausias kepinys (kad ir kaip viskas paprastai ten beskambėtų:)). Keksą ar obuolių pyragą su daugiau sudedamųjų dalių daug paprasčiau iškepti nei biskvitą. Bet nenusiminkit, kitąkart tikrai pasiseks geriau. Dabar kodėl galėjo nepakilti biskvitas: gal negerai išplakėt kiaušinių baltymus? Šis etapas tikrai pats svarbiausias, ir baltymus reikia plakti (rankomis net nepatariu, tik su virtuviniu kombainu, baltymams plakti skirta šluotele) mažiausiai kokias 8-10 minučių. Nepakanka, kad baltymai tik suputotų. Be to, ne kiekvienas kombainas taip pat gerai šią funkciją atlieka. Jau nekalbant apie tai, kad plakant baltymus turi būti ir plakimo indas, ir šluotelė be jokio riebaliuko (aš visada perplaunu papildomai su gausiu kiekiu indų ploviklio ir iššluostau švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad tik netyčia koks gramas riebalo nebūtų užsilikęs). Taip pat reikia įsitikinti, kad visas subertas cukrus ištirpo plakant (tą galite padaryti patrynę tarp pirštų truputį baltymų masės – neturi jaustis jokio „smėlio”). O tada kai jau baltymai suplakti, procesas turi vykti itin greitai, jokiais būdais neperplakant masės, nes baltymai susujungę su tryniais pamažu ims bliukšti (nes tryniuose yra riebalų). Todėl verčiau tegul kuo greičiau kepa, nei bliūkšta toliau plakant. Miltai jau turi būti persijoti, ne laikas jų sijoti sustabdžius mikserį. O ir miltus tik švelniai reikia įmaišyti, tik neplakti, ir tuoj pat pilti masę į kepimo skardą ir šauti kepimui… Kažkur šiame procese kažkas nepasisekė, jei neiškilo. Nes biskvitui mes nenaudojame jokių kepimo miltelių, kilimas ir purumas turi gautis vien iš baltymų.

  19. Ruta:

    Sveiki, Nida,

    Šiandien mėgavausi gamindama tortą ir neiškilo man pagrindas, gavosi labai plonytis, net nežinau ar prilygo jūsų torto perpjautai pagrindo daliai. Gal turėtumėte kokių patarimų ką galėjau blogai padaryti? Nes, manau, kad ne paskutinį kartą jį dariau. 🙂

    Linkėjimai!

  20. Nida:

    Bravo, Monika!! Labai džiaugiuosi! Visada nuo kažko reikia pradėti, o jei jau įveikėt šį receptą, visi kiti – juokas!:) Gardžių kepinių Naujaisiais!

  21. Monika:

    Ačiū už receptą ir išsamų aprašymą! Nors mėgstu tortus kepti, bet pasitikėjimo savimi dar trūksta, bet kai taip gražiai ir tiksliai viskas aprašyta, tai nieko nebijau!:)) jau antrą kartą kepu jį, šįkart naujųjų sutikimui, toks ypatingas gaunasi ypač dėl naminės močiutės serbentų uogienės, o pirmą kartą net abejojau, kas čia per keistas derinys, bet viskas tinka tiesiog tobulai 🙂 žodžiu, atradimas 🙂 ačiū jums ir kūrybingų bei skanių ateinančių metų 😉

  22. Nida:

    Ačiū, Jūrate:) Jus taip pat! Kiek pamenu, morengą atsargiai apipjausčiu prie formos kraštų, o tada nuplėšiau nuo apačios pergamento popierių… O sulūžo turbūt ir dėl plonumo, nes čia ne taip kaiop pavlova. kur masės daug ir forma laikosi:)

  23. Jurate:

    Su šventėm, miela Nida 😊 kepiau Kalėdoms šį tortą ir iškilo toks klausimas: kaip jūs iš formos ištraukiat morengą?? Maniškis aplūžo…

  24. Nida:

    Ugne, būtent taip, kaip parašėte: viso biskvitui ir morengui bus reikalingi 7 kiaušiniai: biskvitui – 7 tryniai ir 4 baltymai, o likę 3 baltymai – morengui.

  25. Ugne:

    Laba diena, Nida,

    o man norėtųsi pasitikslinti, nes rašote, kad biskvitui reikės : 4 kiaušiniai,
    3 tryniai (baltymų prireiks morengui). O prie gaminimo eigos rašote: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Tris baltymus atidėkite morengui, o likusius keturis išplakite kol suputos, tada po šaukštą dėkite cukrų.

    Tai biskvitui iš viso yra naudojami 7 kiaušiniai (7 tryniai + 4 baltymai), o dar tris baltymus paliekate morengui? Ar kaip?

  26. Nida:

    Oi, Andrej, jūs jau tuoj galėsite šiuos tortus pagal užsakymus komerciniais tikslais kepti, toks įgūdis atsiras!! Gerai, kad išbandėt morengą „pavlovinį” daryt. Aš dar neturėjau progos jo kepti, bet manau, kad man ruščiaviduris ir iškilęs į viršų labiau patiktų nei tąsus ir nepakilęs. Tad aš tikrai kepčiau atskirai, taip kaip ir jūs darėt. Lauksim dabar to trečio bandymo:)

  27. Andrej:

    Bandžiau dar kartą. Šį sykį abu sluoksniu sutepiau džemu, ta rūgštelė tikrai tinkama šitam gaminiui.
    Su morengu iš vakaro pažaidžiau. Šį kartą palikau nuo formos kraštelių po 1 cm. kad plėstųsi ir kepiau valandą 150 laipsnių. Išjungus palikau per naktį kad išdžiūtų.
    Gavosi tikrai geriau, kieta plutelė, jokio tąsumo. Bet norėtųsi, kad morengas nebūtų tuščiaviduris, nes dabar išsipučia, plutelė sukietėja, o viduje oras 🙂
    Skirtumas nuo Pavlovos manau tame, kad bent jau aš neapriboju baltymo jokio sienelė, ir kepant turi vietos plėstis i šonus neribotai, šiuo torto atveju taip nesigauna todėl kyla į viršu plikdamas oro tarpą tarp pagrindo ir viršutinės dalies.
    Bet kuriuo atveju tortas geras ir už kelių dienų vėl kartosiu 🙂

  28. Nida:

    Teisingai, 300 kal nieko tokio, jei nepiktnaudžiaujant. Be to, kai žinau ką į tą tortą įdėjau, kokius kiaušinius, kokius miltus ir sviestą, man ramu, kad ne pirktas, ne su kokiais konservantais ar stiprikliais ir dažikliais. Viskas sveika ir gerai, jei su saiku:)

  29. Andrej:

    Ačiū, o aš jau galvojau, kad toks vienas žiopliukas morengų kepti nemoku 🙂
    Idomumo delei truputi paskaičiavau: tortas gaunasi apie 2,5 kg. iš viso 7600 Kcal. kas 100 gramų viso labo 305 Kcal :). Lyginant su kokia Milka su oreo, tai net dietiniu tokį tortą galima laikyti 😀

  30. Nida:

    Andrej – ačiū už dar vieną išsamią analizę ir įspūdžius, bet labiausiai džiaugiuosi, kad nenuvylė šis tikrai ypatingas kepinys. Taip, apie kalorijas didelių švenčių progomis reikia pamiršti:) Šis tortas man taip pat yra Tortas, kaip jūs teisingai pastebėjote, iš didžiosios T:) O dėl morengo – turbūt kitąkart aš visgi gaminsiu panašiai kaip Pavlovą, džiovintant, nes man norėtųsi taip pat, kad morengas būtų trapus, sausas. Maniškis net nepakilo tiek, kiek norėjosi, ir buvo labiau tąsus nei trapus. Tad tikrai šią vietą dar pakoreguosiu, kai kitąkart jį gaminsiu. Skanaus ir dar kartą labai ačiū.

  31. Andrej:

    Ilgai ruošiausi šiam gaminiui. Nuo kovo išsaugojau šį receptuką bet lyg prie kokios terra inkognito labai neskubėdamas artėjau.
    Bet kantrybė baigėsi ir jis jau laukia kavos puodelio. Tai tikrai tortas iš T raidės. Jame yra visko ir šlapių biskvitų ir skirtingų saldžių pertepimų ir rūgštelės. Baisu buvo paskaičiuoti jo viso kaloringumą bet nuo mažo gabalėlio dar niekas nenumirė 🙂
    Gaminti ganėtinai nesudėtinga nors lyginant su kitais Jūsų receptais ir užtranka pora valandų.
    Mano skoniui gal per saldokas ir gal dėčiau daugiau džemo bet su stipria kava tikrai pakels nuotaiką apniukusią žiemos dieną. Tad tikrai aukščiausi įvertinimai receptui 🙂

    Tik susidūriau su viena problema kuri dažnai iškyla gaminant kitus patiekalus su morengais. Jūsų nuotraukose matosi, kad morengo kepurė per visą aukštį trapi. Man gi išėjo kad viršutinė plutelė pakilo, ir sukietėjo, o vidurys liko toks kaip truputi guminis, tąsus. Nors viską dariau pagal receptą.
    Kai kepu Pavlovą tai per naktį palieku džiūti išjungus orkaitę, gal ir čia reikėjo panašiai padaryti?
    Ačiū

  32. Nida:

    Ina – labai labai ačiū!! Kaskart vis pagalvodavau, kaip jums ten su tuo tortu pasisekė:) Oi visko nutinka šeimininkaujat, kartais ir tą patį patiekalą gaminant visokių netikėtumų pasitaiko… Šaunuolė, kad suradot išeitį ir susitvarkėt su tuo kremu:) Ir labai labai džiaugiuosi, kad svečiams tortas patiko! P.S. o dėl „darbo valandų” – jų tiesiog nėra, nes blog’as – mano 24 valandų malonumas, ne darbas:) Taip kad ir ateityje, jei tik reiks greitosios pagalbos, susisiekit nedelsiant:) Gražių švenčių!!

  33. Ina:

    Miela Nida,
    pirmiausia noriu labai padėkoti už skubią pagalbą, net ir po darbo valandų 🙂
    o svarbiausia tai noriu išgirti jau šitiek kartų ir taip girtą Jūsų tortą. Skanesnio torto nesu turbūt valgiusi, visi skoniai taip nuostabiai persipina, kad jau kaip ir nebėra ką pridurti 🙂
    Jūsų receptas buvo išgirtas iš visų įmanomų pusių ir užtikrintai keliauja į kartojamų bei mėgstamiausių receptų skiltį mano receptų knygoje.

    Ačiū Jums labai už šį atradimą

    Ir toliau darykite tai, ką darote – Jums tai puikiai sekasi!!!

    Sėkmės Jums ir gražių švenčių 🙂

  34. Nida:

    Ina, atsakiau emailu. Bet palaikykite kremą dar šaldytuve kokią gerą valandą, vis pažiūrėdama, gal kietėja? Nes negali mascarpone būti minkšta, kai pastovės šaltai… Nebent grietinėlės nesuplakėte gerai kartu su mascarpone ir ji praskiedė kremą pernelyg.

  35. Ina:

    Sveiki, Nida, užsiėmiau ir aš šitos tobulybės gaminimu bet man taip pat gavosi labai skystas šokoladinis kremas įdėjau į šaldytuvą, gal greitai galėtumėt patart kaip išgelbėt situaciją ir jį pastandinti? viską dariau lygiai pagal instrukcijas :/

  36. Nida:

    Na tuomet nuraminot:) Nes aš vakar visą dieną galvojau, kas galėjo jums nepasisekti, kad kremas pernelyg skystas buvo… Ačiū, kad parašėt:) Ir skanių kepinių (ir ne tik) ateityje:)

  37. Lina P.:

    😊 Oi ne, Nidut, nebuvo taip blogai, kad vaizdo nebuvo tik skonis karališkas… viskas buvo liuks galutiniam rezultate… tik gaminant atrodė, kad velniukas kaišioja pagalį į ratus ir nepavyks viskas tobulai, bet tortukas ir atrodė puikiai ir skanus buvo dangiškai!!!

  38. Nida:

    Miela Lina, ačiū Jums už šiltus žodžius, palaikymą, buvimą mano svečiu, bendraminčiu ir draugu šioje blog’o erdvėje! Tik gaila, kad pertepimui skirti kremai gavosi pernelyg skysti… Na, bet taip jau būna su tortais – kartais ką nors ne iki galo suplakam, kartais nepakankamai atvėsinam… Ir man taip nutinka, kai neįdėjusi kokios nors pvz. želatinos pakankamai, turiu nugraibyt viską, iš najo maišyt, dėt, gelbėt kuo papuola… Gerai, kad mūsų artimieji dažnai atlaidūs vaizdui ir vertina skonį bei namuose su meile pagamintą produktą:) Tikiuosi, kad kaskart pavyks viskas geriau ir geriau:)

  39. Lina P.:

    Mieloji Nida,
    esu Jūsų blogo ištikima skaitytoja, tyliai iki šiol besižavėjusi puikiais receptais, nuotabiom nuotraukom… Nusižiūrėjau ir iškepiau šį tortuką sūnaus gimtadieniui šeimos rate… užtrukau jį begamindama ir šokoladinio kremo kažkodėl buvo per daug, ir pabėgti kremo sluoksniai norėjo formuojant viską ant tortinės, todėl suskubau apgobti tortuką šoniniu formelės borteliu, na bet tortuko skonis koks…. mmmmm…. tikrai karališkai skanus!!! Ačiū už pasidalinimą receptu! Ačiū už įkvepiančias nuotraukas, ačiū už įdomias receptų įžangas, ačiū tiesiog, kad esate nuostabi!!! Bučkiai, padėkos ir linkėjimai iš Klaipėdos!!!

  40. Nida:

    Justina, sulaistymyui naudokite stiprią juodąją arbatą (geriausia Earl grey) su cukrumi ir trupučiu citrinų sulčių. Jei norite, galite įlašinti kelis lašus natūralios migdolų esencijos. Skonis tikrai bus artimas Amaretto.

  41. Justina:

    Laba, labai norėčiau išbandyti šį tortą nerealų (man taip atrodo, jog jis toks), tik galbūt patartumėte, kuo galima būtų pakeisti amaretto likerį blynų sulaistymui? Svečiuose turėsime daug vaikų, norėtųsi, kad būtų be alkoholio.
    Ačiū už atsakymą.

  42. Adelė:

    Labai labai ačiū už atsakymą, tikrai bandysiu kepti abu tortus!!! 🙂

  43. Nida:

    Adele, išduosiu paslaptį, kad savo vestuvėms (bažnytinėms, labai privačioms, vykusioms siaurame rate) taip pat kepiau šį tortą:) Tik kadangi jos vyko vidurvasarį, kepiau štai šią šio pyrago versiją su braškėmis ir baltu šokoladu: https://www.nidosreceptai.lt/?p=6263. Šiaip tortas nėra labai lepus karščiui, bet savaime suprantama, jei pastovės porą valandų, kremas tikrai suminkštės, praras savo standumą. Beje, jūs galite iškepti vieną juodojo šokolado tortą su serbentais, ir vieną baltojo šokolado tortą su braškėmis. Savo baltojo šokolado tortą tik nepavyko taip gražiai šonuose padekoruoti, kaip šį, bet jums tikrai pasiseks (pasilikite daugiau kremo, kad nepritruktumėte gražiai apdailinti).

  44. Adelė:

    Miela Nida,
    Gavau užsakymą iškepti pusseseriai 2 vestuvių dienai tortą ir labai labai ilgai ieškojau recepto, kol užtikau šį Jūsų tortą 🙂
    Norėjau paklausti:
    a) ar jis tiktų vestuvėms?
    b) ar išlaikytų savo skonį ir formą saulėje? 🙂

  45. Nida:

    Rūta, riešutų sviestą, žinoma, galima gamintis patiems! Paieškokite internete instrukcijų, tik girdėjau, kad virtuvinė technika turi būti stipri ir patikima tokiam eksperimentui. Pasitaiko, kad ji perdega, neatlaiko. O riešutų sviestas šiame torte – vienas esminių elementų, nuo priklauso tas specialus ir labai gardus kremo skonis… Tad arba nusipirkite labai kokybišką, arba imkitės gamiybos pati:)

  46. Ruta:

    Miela Nida, ka galima imti vietoje riesutu sviesto? Ar ji galima paciam pasigaminti??

  47. Nida:

    Va čia tai bent, Kristina!!! Kulinarinis Nobelis – tai pats aukščiausias kada nors suteikras įvertinimas!! Tai kas kad virtualus:) AČIŪ!!! Jūsų sėkmė – mano džiaugsmas:)

  48. Kristina:

    Miela Nida, uz si sokoladinio torto recepta as jums skirciau kulinarini Nobeli. Esu pakankamai isranki, bet sis toras sukele „wow” efekta. Aciu dar kart.

  49. Nida:

    Oi, kaip smagu girdėt, Rita!!! Ir man šis tortas toks tikras, vertas rimtos šventės!! Aš naudojau CALVE riešutų sviestą.

  50. Rita:

    Aciu uz nuostabaus torto recepta! Jis tirpte istirpo, toks sodrus, sokoladinis, kokius ir megstu. Tikrai dar kepsiu! O koki naudojot riesutu sviesta? Nes valgiusieji sake, kad pas mane nesijaute traskumo, nors sviestas buvo traskucio gabaliukais.

  51. Nida:

    Ačiū, Giedre!!! Jūs net neįsivaizduojate, kaip malonu skaityti tokius šiltus komentarus! O į J turbūt reikia kreipti mažiau dėmesio, nes panašių „auklėtojų” visuomet ir visur pasitako…:)

  52. Giedre:

    Taip supykau perskaiciusi „j” komentara, kad nusprendziau parasyti. As, miela Nida, jumis zaviuosi! Pradejau jus skaityti (ir jau ne vieni metai) butent del nuotaikingu aprasymu, kuriais puosiate savo receptus. Viesedama Lietuvoje isigijau ir jusu knyga. Butent del sugebejimo puikiai komunikuoti. Saunuole! 🙂

  53. Nida:

    Ačiū, Ramune, ačiū Vilma, už gražius žodžius ir palaikymą! P.S. tikrai Velykų vertas tortas!:)

  54. Vilma:

    Ačiū už gražias įžangas ir tobulus, tiksliai pateiktus receptus! Aš jau dabar, jūsų dėka, žinau, koks tortas puikuosis per Velykas!

  55. Ramunė:

    Iš jūsų, Nida, galima ne tik kulinarinių paslapčių pasimokinti, bet ir bendravimo su nesupratusiais/nesusipratusiais:) super!

  56. Nida:

    Miela (mielas?) J (kaip gaila, kad tik pirma raide, o ne visu vardu pasirašot, matyt irgi iš kuklumo?), dėkoju už pastabą. Mano blog’o įrašai sudėlioti taip, kad tiems, kam įdomūs publikuojami receptai, gali labai operatyviai surasti būten tą info dalį ir neskaityti viso kito teksto. Tuo tarpu yra žmonių, kuriems receptai neįdomūs ir jie skaito visą likusią info. Jūs, gerbiamoji (gerbiamasis?) esate laisvas pasirinkti ne tik KĄ šiame blog’e skaityti, bet ir AR IŠVIS jį skaityti. Tai yra mano asmeninė erdvė ir palikite, prašau, man spręsti kokia apimtimi ir apie ką pasakoti (ar girtis, kaip jūs tą suprantate siaurąja prasme).

  57. j:

    Sorry, Nida, jūs gal ir gerai gaminat, bet jau pagyrų puodas esat tai nėra ribų, kuklumo kuklumo patarčiau, susiturėti savęs tiek neaukštinus „o aš tą, o aš aną, o aš tokia ir tokia, tą ir tą padariau, ten buvau, tiek liaupsių sulaukiau, mane tiek išgyrė, knyga triumfavo ir t.t. ir pan.” Darbas meistrą giria – o ne atvirkščiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *