Net nenoriu girdėti, kad sekmadienis gali būti be blynų. Visą savaitę laukiu to ryto, kai visą virtuvę užlies nostalgiškas vaikystės aromatas. Net išbėgu pabėgioti ryte, ir visa tai vien dėl tų blynų. Ir dėl ramesnės sąžinės:) 

Blynai man skanūs visi ir visokie. Ploni ir purūs, maži ir dideli, su vaisiais, varške, svarbu, kad būtų blyniški:) O antra blynų gerumo dalis yra padažai ir pagardai – šviežios uogos, tiršta grietinė arba ją dažniausiai puikiai pakeičiantis graikiškas jogurtas, tirštas klevų sirupas, vasariškos uogienės šaukštas, ar tiesiog girgždantys rudojo cukraus kristalai… 

Blynai man – jaukumas, šiluma, ir nuostabūs vaikystės prisiminimai. Todėl kiekvienas mano sekmadienis su dubeniu blynų tampa ypatinga visos savaitės diena:) 

Šį kartą į tešlą blynams įmaišiau burnočių (amaranth), varškės, sunokusį bananą, o vietoj tradicinių miltų naudojau avižinius miltus bei speltos miltus. Tikras gardumėlis!

Pusrytiniai sekmadienio blynai
Pusrytiniai sekmadienio blynai
Blynai man skaniausi su tirštu graikišku jogurtu, uogomis ir klevų sirupu
Blynai man skaniausi su tirštu graikišku jogurtu, uogomis ir klevų sirupu
Blynai su varške, bananais ir burnočiais
Porcijos 4
Šiek tiek sveikesni pusryčių blynai
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 stiklinės burnočių
  2. 2 kiaušiniai
  3. Žiupsnis druskos
  4. 3 šaukšteliai rudojo cukraus
  5. 1 sunokęs minkštas bananas
  6. 1/2 apelsino nutarkuota žievelė
  7. 2/3 stiklinės varškės
  8. 2 šaukštai avižinių miltų
  9. 3-4 šaukštai speltos miltų (arba kvietinių miltų)
  10. 1 šaukštelis kepimo miltelių
  11. Aliejaus kepimui
Instrukcijos
  1. Burnočius užpilkite apie stikline vandens, įberkite druskos, ir virkite apie 7-10 min., kol suminkštės. Padėkite šaltai, kad visiškai atauštų (aš padedu balkone, tai procesas labai būna greitas:))
  2. Kol burnočiai aušta, dubenyje suplakite kiaušinį, įmaišykit druską, cukrų, įdėkite bananą, tarkuotą apelsino žievelę, ir šakute jį šiek tiek patrinkite, suberkite varškę, avižinius miltus, speltos miltus, kepimo miltelius, sudėkite atvėsusius burnočius (kartu su skysčiu, kuriame jie virė), ir užmaišykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg skysta, pridėkite dar miltų (tačiau net ir iš skystesnės tešlos blynus iškepsite:))
  3. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Blynai su varške, bananais ir burnočiais": 9

  1. Nida:

    Oi, Janina, tikiu, kad nežinot, nes ir aš tik ant pakelio perskaičiau, kad burnočiai – tai amaranth!:) Nekenčiu kai į lietuvių kalbą išverčiami angliški žodžiai ir paskui, kad juos suprasti, reikia ieškot žodyno:)

  2. janina:

    labas ,as Janina ,gyvenu Belgijoj, esu tikra Lietuvaite ,bet nezinau kas yra „burnociai”?

  3. Inga:

    O kiek blynų gaunasi iš šios porcijos? keliem žmonėms užtenka vidutiniškai? 🙂

  4. Blynu kepeja :):

    Sveiki, ačiū už patarimus! Gavosi puikiai, visai nesvilo 🙂 Labai skanūs.

  5. Nida:

    Miela Blynų kepėja – žinoma, burnočius ruoškite iš vakaro, arba nors ir prieš dieną ar dvi!! Dar geriau! Dėl širdelių keptuvės – nežinau, ar tešla nelips dėl varškės. Išbandykite, ir man bus įdomu sužinoti, ar gavosi:)

  6. Blynu kepeja :):

    Sveiki,
    Ar nieko, jei šiuos blynus kepčiau elektrinėje „širdelių” keptuvėje? Ar galima burnočius pasiruošti iš vakaro? Iš anksto dėkoju už atsakymus 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *