Ar užderėjo pas jus, jūsų draugus, gimines ir kaimynus obuoliai? Ar jie kaip kiekvienais metais siūlo jums tų obuolių paimti ir priglausti? Ar pyragai jau iškepti, o obuolių vis dar yra likę?

Tuomet turiu jums pasiūlymą: pasigaminkite obuolių čatnio! Čatnis – tai aštrokas saldžiarūgštis padažas, tinkantis prie mėsos, kai kurių sūrių. Kai suradau šį receptą, labai apsidžiaugiau, nes obuolių sezonas dažniausiai būna gausus, ir visada džiaugiuosi kai pasiseka kaip nors prasmingai tuos obuolius sunaudoti:) Tad mano partija obuolių jau sunaudota, uždaryta stiklainiuose, kurie, kas žino, gal taps kam nors gražia dovana Kalėdų proga?:) 

Na, o iš obuolių lupenų ir visokių išpjaustytų sėklų išvirkite obuolių sirupą! Fantastiškas atradimas mano virtuvėje ir spintelėje jau rado savo vietą. Galima sakyti, obuolių sirupas tapo šio rudens hitu!

Pasiruoškite gardaus padažo prie mėsos
Pasiruoškite gardaus padažo prie mėsos
Puikus būdas sunaudoti obuolių perteklių
Puikus būdas sunaudoti obuolių perteklių
Obuolių čatnis gali būti skani dovana švenčių proga, ar miela lauktuvė
Obuolių čatnis gali būti skani dovana švenčių proga, ar miela lauktuvė
Obuolių čatnis
Yields 5
Puikus būdas sunaudoti obuolių pertekliui ir patiekti prie mėsiškų patiekalų!
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1 kg obuolių,
  2. 2 dideli raudonieji svogūnai
  3. 3 česnakų skiltelės
  4. 50 g imbiero šaknies
  5. 1 stiklinė (250ml) obuolių acto
  6. 3/4 stiklinės cukraus
  7. 1/2 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
  8. 1-2 šaukšteliai čili dribsnių
  9. 2 šaukšteliai pankolio sėklų
  10. 1 šaukštelis malto cinamono
  11. 1 žvaigždinis anyžius
  12. Druskos, pipirų pagal skonį
Instrukcijos
  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite odeles, išpjaustykite sėklas, supjaustykite didokais gabalėliais (sėklų ir lupenų neišmeskite - panaudosite juos sirupui, kitame recepte)
  2. Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais, česnakus ir imbierą susmulkinkite.
  3. Sudėkite visus ingredientus į puodą, užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies 30 minučių. Atsargiai išmaišykite, tik netrinkite, kad pasiliktų obuolių gabalėlių, masė nevirstų tyrele.
  4. Supilstykite į sterilizuotus indelius ir juos sandariai uždarykite.
Adapted from Modern Wifestyle
Adapted from Modern Wifestyle
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Ailada, tai čatnis prie mėsos, tad jo skonis tikrai intensyvesnis nei kokio džemo. Vertėtų palaikyti bent savaitę-dvi, kad skoniai susimiašytų. Aš saviškį laikiau gal pusmetį, o kai atidarėm labai gražiai tiko prie berods vištienos.

  2. Ailada:

    Kuriam laikui praėjus galima valgyti ? Tik pagaminus skonis gan intensyvus pasijuto,gal pastovėjęs švelnesnis ?

  3. Nida:

    1 kg – prieš paruošimą. Man atrodo, kad rūgštesni tiks geriau. Bet visada galima pareguliuoti rūgštumą ir saldumą verdant…

  4. Nida:

    Kadangi į mažus indelius „supakavau”, sunku tiksliai suskaičiuoti:) Iš kilogramo obuolių gavosi šiek tiek daugiau nei litras čatnio.

  5. sandra:

    O 1 kg obuolių-tai čia prieš parauošimą, ar jau supjaustytų? Geriau rūgštesni ar saldesni?

  6. Nida:

    Be abejo! Tik dažnai skiriasi acto rūgštumas, tad jei labai „stiprus”, sureguliuok skonį cukrumi. Bet kuriuo atveju baigiant virti ragausi, it matysi ko trūksta!:)

  7. Pingback: Tirštas ir aromatingas pagardas, rimta konkurencija klevų sirupui!

  8. Nida:

    Odeta – jei tik turi natūralaus acto, aš visuomet už savus ir natūralius produktus. Aš panaudojau labai geros kokybės prancūzišką obuolių actą (jis toks švelnus, labai neagresyvus). Kriaušės – neabejoju kad tinka, tik rūgštumo daugiau gal reikėtų. Kaip ir su obuoliais, beje, juk būna saldesnių ir rūgštesnių… P.S. Kaip suprantu, jau sugrįžai į gyvenimą po kelionių?:) Reikia pasimatyti!

  9. Nida:

    Iveta – tai chili flakes (džiovinti čili pipirai, tik jie ne į miltus sumalti, o tokie kaip dribsnių formos)

  10. Iveta:

    Sveika, norejau paklausti kokie cia cili dribsniai ir kur ju yra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *